Kinderen van 6-12 jaar

1 lesmoment per week

In de tekenacademie maakt je kind een verrassende ontdekkingsreis in de wereld van de beeldende kunst.

De opdrachten voor de kinderen worden dan ook zo gekozen dat ze aansluiten bij de leefwereld van het kind.  Deze leefwereld is vaak groter dan wij denken.  We geven opdrachten die verwondering en nieuwsgierigheid opwekken, die de kinderen ertoe aanzetten met veel inzet en concentratie de oefening tot een goed einde te brengen.

Je kind moet plezier blijven hebben in de “tekenles”, het mag nooit “schools” worden. 

Op een speelse manier geven we de kinderen leerinhouden mee zonder dat ze het besef hebben dat ze “echt aan het leren” zijn.

Via spel leren we wat voor of achter elkaar tekenen is, kijken naar vormen, overlappingen, structuren, basisbegrippen van kleur, kleuren mengen, werken met klei, werken met papier-maché, druktechnieken, …

Op technisch vlak laten we de kinderen kennismaken met verschillende materialen die ze thuis niet zo vaak kunnen of mogen gebruiken: plakkaatverf, ecoline, inkten, bister, houtskool, grafiet, vetkrijt, pastel, klei, papier-maché, lino’s, etsen, verschillende druktechnieken, metaal, …

Door de eigen gevoelswereld te leren kennen en door zich te mogen uiten, versterkt je kind de eigen identiteit.

Er is tekenles gedurende 1 lesbeurt van 2 uur per week. Deze lessen worden gegeven na de schooluren. Voor de specifieke lesuren in elke locatie verwijzen we naar de uurroosters.