Nieuws

TENTOONSTELLING LEOPOLDSBURG vanaf 11 maart

meylandt art

Ons tentoonstellingsseizoen komt nu helemaal op gang, ook bij de kinderen en jongeren van de academie! Dit keer zijn het de leerlingen en leerkrachten van Leopoldsburg die je van harte uitnodigen om te komen kijken naar hun tentoonstelling in het Cultuurcentrum van Leopoldsburg. Met een geweldig feestelijke vernissage op kindermaat openen we de expo op woensdag 11 maart om 13u. Fijn je daar te zien!. Klik hier voor de pdf van de uitnodiging.

Gepost: 22 februari 2020

GRATIS KENNISMAKINGSDAGEN VOOR VOLWASSENEN

kennismaking

Ervaar je eens graag de sfeer van een authentiek atelier? Of ben je benieuwd hoe een les beeldhouwen, grafiek, fotografie, tekenen of schilderen eruit ziet? Ook het theoretisch atelier ‘Kijken naar Kunst’ zet haar deur open! Kom dan langs tijdens onze KENNISMAKINGSDAGEN, en voel de vibes van een inspirerende kunstomgeving! Er is keuze uit verschillende ateliers en locaties, alle data vind je terug op onze website www.academie.be. Alle lessen zijn gratis, maar schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt. Stuur een mailtje aan academie@heusden-zolder.be of schrijf je telefonisch in: 011 80 80 89. Je hoeft geen materiaal mee te brengen. Dank voor je interesse! We wensen je een heel aangename en leerrijke kunstervaring toe! Klik hier voor de PDF van de mogelijke data

Gepost: 10 februari 2020

MEYLANDT ART in cc Muze vanaf 06 februari 2020

meylandt art

De oude CC Muze wordt voor een allerlaatste keer veroverd door een 250 tal cursisten voor een schitterende tentoonstelling van werken van de academie. Studenten van het 3e tot 7e jaar uit de disciplines beeldhouwkunst, fotokunst, grafiekkunst, tekenkunst en schilderkunst stellen hun werk tentoon vanaf donderdag 06 februari. De officiële opening vindt plaats vanaf 20u00. Klik hier voor de pdf van de uitnodiging.

Gepost: 06 februari 2020

Berichten van vorige schooljaren

TENTOONSTELLING EINDEJAARSWERKEN 2018-2019

OPENDEUR

Traditiegetrouw stellen de afstudeerders van onze academie hun eindwerken  tentoon. Ditmaal zijn ze met erg veel, dus we wijken noodgedwongen uit naar drie locaties: ons eigen gekoesterde Kasteel Meylandt, het vertrouwde en immer gastvrije CC MUZE én om nieuw te ontdekken, het prachtig authentieke Domherenhuis.

Aan allen, hartelijk welkom! Er wordt officieel geopend op donderdag 13 juni in CC MUZE.

Klik hier voor de PDF van de uitnodiging.

Gepost: 29 mei 2019

TENTOONSTELLING WAT 'N CIRQUE

OPENDEUR

Bezoek nog tot 10 juni de unieke tentoonstelling rond het jaarthema :"Wat 'n Cirque". Honderden werkjes van de kinderen en jongeren van alle afdelingen van onze Academie fleuren de gangen en wanden op van CC Muze in Zolder.Iedereen van harte welkom!

Gepost: 07 mei 2019

VACATURES LEERKRACHT ACADEMIE

Hallo Heb jij hét? Heb jij wat er nodig is om les te geven aan de kinderen en jongeren van de academie? Veel creativiteit, natuurlijk. En ook kennis van uiteenlopende materialen en technieken, pedagogisch inzicht, en daarbovenop bakken charisma om deze groep te begeesteren en te motiveren. Wij zoeken voor onze wervingsreserve lesgevers beeldende vorming (beeldatelier) aan kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar om zo bij te dragen tot hun creatieve ontplooiing en hen op een speelse manier te laten kennismaken met alle mogelijke materialen en technieken. Bijgevoegd vind je de volledige vacature.

Gepost: 02 mei 2019

OPENDEUR ACADEMIE ZONDAG 05 MEI 2019

OPENDEUR

Naar jaarlijkse traditie zet de Academie haar deuren open voor iedereen die wil zien hoe de verschillende ateliers werken. Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, schilderkunst, project atelier, vrije grafiek, fotokunst, tekenkunst: deze ateliers staan open voor bezoek op zondag 05 mei tussen 14 en 18 uur. Meer dan een bezoek waard.

Klik hier voor de PDF van de uitnodiging.

Gepost: 24 april 2019

ATELIER TEKENKUNST Tessenderlo STELT TENTOON

workshops

De volwassen cursisten van de optie tekenkunst van Tessenderlo stellen hun werk tentoon.

Opening op zondag 31 mart om 14u00 in het Cultuurhuis Tessenderlo, Vismarkt 1. De werken blijven te bezichtigen tot en met 21 april. Meer details via deze link.

Gepost: 16 maart 2019

TEKENACADEMIE LEOPOLDSBURG

leopoldsburg

De kinderen van de tekenacademie van Leopoldsburg stellen hun werkjes voor op een prachtige tentoonstelling in het Cultuurcentrum van Leopoldsburg. De tentoonstelling opent op zaterdag 16 maart om 13 uur en loopt tot 23 maart 2019. Klik hier voor de pdf van de uitnodiging.

Gepost: 06 maart 2019

LEZING door FREDERIC GEURTS

OPENDEUR

Ter gelegenheid van de Dag van het Kunstonderwijs organiseert de Academie een lezing.

Op zaterdag 23 februari om 19 uur in het beeldhouwatelier, Schomstraat 8, Heusden geeft Fredreic Geurts een lezing over zijn eigen werk. Vooraf inschrijven is noodzakelijk via het secretariaat van de academie.

academie@heusden-zolder.be

Gepost: 2 februari 2019

MEYLANDT ART in cc Muze vanaf 31 januari 2019

OPENDEUR

Naar jaarlijkse traditie wordt het CC Muze weer de thuislocatie voor een schitterende tentoonstelling van werken van een 250 tal volwassen cursisten van de academie. Studenten van het 3e tot 7e jaar uit de disciplines beeldhouwkunst, fotokunst, grafiekkunst, tekenkunst en schilderkunst stellen hun werk tentoon vanaf donderdag 31 januari. Klik hier voor de pdf van de uitnodiging.

Gepost: 06 januari 2019

ACADEMIE voor VOLWASSENEN in TESSENDERLO en HOUTHALEN-OOST

OPENDEUR

Vanaf dit schooljaar kunnen volwassenen ook terecht voor een opleiding in Tessenderlo en Houthalen -Oost.

In Tessenderlo kun je de opleiding TEKENKUNST volgen gedurende 1 of 2 lesbeurten per week.

In Houthalen-Oost kan je kiezen tussen SCHILDERKUNST en TEKENKUNST.

Inschrijven kan nog tot 30 september. Contacteer dus snel de Academie op 011/808089 of mail ons. academie@heusden-zolder.be

Gepost: 12 september 2018

TARIEVEN INSCHRIJVINGSGELD VOOR HET SCHOOLJAAR 2018-2019

Volgend schooljaar komt er geen aanpassing van de tarieven van het inschrijvingsgeld. Volwassenen betalen dan 307 euro voor hun inschrijving in het deeltijds kunstonderwijs. Als ze recht hebben op het verminderde tarief betalen ze 129 euro. Bij de jongeren bedraagt het volledige tarief 65 euro, het verminderde tarief 42 euro.

Gepost: 02 juni 2018

GRATIS WORKSHOPDAG VOOR VOLWASSENEN

workshops

Welkom in onze ateliers! De Academie organiseert een open doe dag voor volwassenen. Voel de vibes van een inspirende kunstomgeving. Er zijn activiteiten in kasteel Meylandt, het Heem, tekenatelier Houthalen-Oost en tekenatelier Tessenderlo. Schrijf je snel in voor deze gratis workshop-dag via deze link..

Gepost: 25 maart 2019

ONZE ACADEMIE OP TV LIMBURG

TV Limburg

TV limburg had aandacht voor onze Academie en maakte een reportage. De Academie voor Beeldende Kunsten in Heusden-Zolder is met 2800 studenten de grootste regionale academie van Vlaanderen. Of je nu graag met een beitel of een kettingzaag werkt, een liefhebber bent van analoge of digitale fotografie, of toch liever een penseel of potlood in de vingers hebt, hier vindt iedereen zijn gading. Bekijk het filmje via deze link

Gepost: 15 januari 2017

Agenda

Een overzicht van alle activiteiten en lesaanpassingen vind je via de link

"Activiteitenkalender"