Nieuws

TENTOONSTELLING LG en MG TESSENDERLO

TESSENDERLO

Onze jongeren afdeling (6 tot 18 jaar) van Tessenderlo telt bijna 380 kinderen en jongeren die wekelijks de creatieve lessen volgen. Een selectie van de werkjes die ze hebben gemaakt kan je komen bewonderen in Cultuurhuis Het Loo vanaf 25 februari. De opening van de tentoonstelling is voorzien op zondag 25 februari om 14u. Klik hier voor de PDF van de uitnodiging.

Gepost: 01 februari 2018

TENTOONSTELLING MEYLANDT ART

OPENDEUR

Hierbij word je vriendelijk uitgenodigd op de tentoonstelling Meylandt Art. Deze toont werk van leerlingen vanaf het 3de jaar in de opties schilderkunst, beeldhouwkunst, vrije grafiek, fotokunst en tekenkunst. De expo wordt geopend op donderdag 01 februari om 20u00 in de foyer van Cultuurcentrum Muze te Heusden-Zolder.. Klik hier voor de PDF van de uitnodiging.

Gepost: 04 december 2017

TENTOONSTELLING WEY ART

OPENDEUR

Hierbij word je vriendelijk uitgenodigd om kennis te maken met werken van onze cursisten met een beperking. Sinds enkele jaren wordt samengewerkt met dienstencentrum het Weyerke om cursisten te helpen in hun artistieke beleveing. De tentoonstelling opent op zondag 29 oktober om 14u00 in CC Muze. Verrassend en authentiek. Meer dan een bezoek waard. Klik hier voor de PDF van de uitnodiging.

Gepost: 07 oktober 2017

TENTOONSTELLING EINDEJAARSWERKEN 2016-2017

Eindejaars

De eindejaarsstudenten van de Hogere Graad en de Specialisatiegraad stellen hun eindejaarswerken tentoon. Deze expo vindt plaats in het oud gemeentehuis van Houthalen, Grote Baan 112. De opening is op vrijdag 16 juni om 20u00. Nadien is de tentoonstelling nog te bezichtigen tem 25 juni enkel op zaterdag en zondag tussen 13u en 17u. Klik op deze link voor de pdf van de uitnodiging. .

Gepost: 21 mei 2017

AANGEPASTE TARIEVEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2017-2018

Volgend schooljaar stijgen alle tarieven van het inschrijvingsgeld als gevolg van een indexering. Volwassenen betalen dan 307 euro (+ 6 euro) voor hun inschrijving in het deeltijds kunstonderwijs. Als ze recht hebben op het verminderde tarief betalen ze 129 euro (+ 3 euro). Bij de jongeren bedraagt het volledige tarief 65 euro (+ 2 euro), het verminderde tarief 42 euro (+ 1 euro).

Gepost: 12 maart 2017

OPENDEUR ACADEMIE ZONDAG 19 MAART 2017

OPENDEUR

Naar jaarlijkse traditie zet de Academie haar deuren open voor iedereen die wil zien hoe de verschillende ateliers werken. Beeldhouwkunst, schilderkunst, vrije grafiek, fotokunst, tekenkunst: deze ateliers staan open voor bezoek op zondag 19 maart. Meer dan een bezoek waard. Klik hier voor de PDF van de uitnidiging.

Gepost: 02 februari 2017

ONZE ACADEMIE OP TV LIMBURG

TV Limburg

TV limburg had aandacht voor onze Academie en maakte een reportage. De Academie voor Beeldende Kunsten in Heusden-Zolder is met 2800 studenten de grootste regionale academie van Vlaanderen. Of je nu graag met een beitel of een kettingzaag werkt, een liefhebber bent van analoge of digitale fotografie, of toch liever een penseel of potlood in de vingers hebt, hier vindt iedereen zijn gading. Bekijk het filmje via deze link

Gepost: 15 januari 2017

MEYLANDT ART 2017 - OPENING DONDERDAG 26 JANUARI

Meylandt Art

CC Muze is vanaf 26 januari 2017 weer de ontmoetingsplaats voor meer dan 150 volwassen cursisten van de Academie voor een overzichtstentoonstelling. Studenten van het 3de tot 6e jaar presenteren beeldhouwwerken, schilderijen, foto's, grafisch werk en tekeningen. Opening van de expo is voorzien op donderdag 26 januari om 20u00. Klik hier voor de pdf van de uitnodiging

Gepost: 15 oktober 2016

OPNAMES VAN FILMSTER

TT Het Loo

Tijdens het Filmster weekend van 27, 28 en 29 mei zijn er heel wat opnames gemaakt van kinderen en ouders. Een selectie van de foto's kan je terugvinden in onze fotpgalerij via deze link.

Gepost: 15 juni 2016

TENTOONSTELLING FILMSTER

Filmster

Naar goede gewoonte hebben de leerlingen van de tekenacademie ook dit schooljaar gewerkt rond 1 groot thema: FILMSTER. De leerlingen tonen hun spectaculaire kunstwerken in Cultuurcentrum MUZE. De leerlingen tonen het allerbeste uit de filmwereld: superhelden, thrillers, sciencefiction, horror, komedies enz.. De tentoonstelling loopt van 28 mei tot 19 juni.

Gepost: 25 april 2016

DE ACADEMIE ZOEKT NAAKTMODELLEN (M/V)

TT Het Loo

De Academie is op zoek naar naaktmodellen (M/V) voor haar verschillende ateliers. Modellen krijgen een vergoeding per prestatie en worden aangesteld door het Gemeentebestuur. Heb je interesse in deze jobaanbieding neem dan contact op met de academie via 011 808089 of mail naar de Academie door te klikken op deze link.

Gepost: 09 maart 2016

Feestweekend academie foto's einde spel

spel feest

Heb jij deelgenomen aan het kinderspel van de academie op zaterdag 9 mei? Dan sta je misschien op de fotogalerij van de academie. Klik hier en bekijk de foto's van het einde van het kinderspel.

Gepost: 3 juni 2015

BEELDEN VAN HET FEESTWEEKEND IN DE FOTO GALERIJ

Feest

Bekijk honderden foto's van het feestweekend van 9 en 10 mei. Via deze link word je verwezen naar de foto galerij waar je heel wat sfeerbeelden terug vindt maar ook heel wat foto's van de feesthutten.

Gepost: 20 mei 2015

Agenda

Een overzicht van alle activiteiten en lesaanpassingen vind je via de link

"Activiteitenkalender"