Nieuws

ATELIER TEKENKUNST Tessenderlo STELT TENTOON

workshops

De volwassen cursisten van de optie tekenkunst van Tessenderlo stellen hun werk tentoon.

Opening op zondag 31 mart om 14u00 in het Cultuurhuis Tessenderlo, Vismarkt 1. De werken blijven te bezichtigen tot en met 21 april. Meer details via deze link.

Gepost: 16 maart 2019

TEKENACADEMIE LEOPOLDSBURG

leopoldsburg

De kinderen van de tekenacademie van Leopoldsburg stellen hun werkjes voor op een prachtige tentoonstelling in het Cultuurcentrum van Leopoldsburg. De tentoonstelling opent op zaterdag 16 maart om 13 uur en loopt tot 23 maart 2019. Klik hier voor de pdf van de uitnodiging.

Gepost: 06 maart 2019

OPEN DOE DAG in kasteel Meylandt - ZATERDAG 02 MAART

workshops

De Academie organiseert een open doe dag voor jongeren van 15-18 jaar in de ateliers van kasteel Meylandt, het koetshuis en het Heem.

Voel je je aangetrokken tot schilderkunst, beeldhouwkunst, grafiek, fotografie of tekenen, schrijf je dan in voor de GRATIS workshops op zaterdag 02 maart. Wees er snel bij via deze link..

Gepost: 16 februari 2019

LEZING door FREDERIC GEURTS

OPENDEUR

Ter gelegenheid van de Dag van het Kunstonderwijs organiseert de Academie een lezing.

Op zaterdag 23 februari om 19 uur in het beeldhouwatelier, Schomstraat 8, Heusden geeft Fredreic Geurts een lezing over zijn eigen werk. Vooraf inschrijven is noodzakelijk via het secretariaat van de academie.

academie@heusden-zolder.be

Gepost: 2 februari 2019

MEYLANDT ART in cc Muze vanaf 31 januari 2019

OPENDEUR

Naar jaarlijkse traditie wordt het CC Muze weer de thuislocatie voor een schitterende tentoonstelling van werken van een 250 tal volwassen cursisten van de academie. Studenten van het 3e tot 7e jaar uit de disciplines beeldhouwkunst, fotokunst, grafiekkunst, tekenkunst en schilderkunst stellen hun werk tentoon vanaf donderdag 31 januari. Klik hier voor de pdf van de uitnodiging.

Gepost: 06 januari 2019

ACADEMIE voor VOLWASSENEN in TESSENDERLO en HOUTHALEN-OOST

OPENDEUR

Vanaf dit schooljaar kunnen volwassenen ook terecht voor een opleiding in Tessenderlo en Houthalen -Oost.

In Tessenderlo kun je de opleiding TEKENKUNST volgen gedurende 1 of 2 lesbeurten per week.

In Houthalen-Oost kan je kiezen tussen SCHILDERKUNST en TEKENKUNST.

Inschrijven kan nog tot 30 september. Contacteer dus snel de Academie op 011/808089 of mail ons. academie@heusden-zolder.be

Gepost: 12 september 2018

EINDEJAARSWERKEN tentoonstelling opening op 15 juni.

OPENDEUR

Onze jaarlijkse eindejaarstentoonstelling van werken van leerlingen die afstuderen in de Hogere en Specialisatiegraad zal dit jaar plaats vinden op 2 locaties. Enerzijds de eigen ruimtes van het kasteel en het koetshuis. Maar ook Tessenderlo is gastheer voor de eindejaarswerken. In het voormalig hoofdgebouw van Tessenderlo Chemie, nu Vynova, vind je grafisch werk, schilderijen, tekeningen, foto's en beeldhouwwerken.

Klik hier voor de PDF van de uitnodiging.

Gepost: 02 juni 2018

TARIEVEN INSCHRIJVINGSGELD VOOR HET SCHOOLJAAR 2018-2019

Volgend schooljaar komt er geen aanpassing van de tarieven van het inschrijvingsgeld. Volwassenen betalen dan 307 euro voor hun inschrijving in het deeltijds kunstonderwijs. Als ze recht hebben op het verminderde tarief betalen ze 129 euro. Bij de jongeren bedraagt het volledige tarief 65 euro, het verminderde tarief 42 euro.

Gepost: 02 juni 2018

EXPO start to art in het NAC

OPENDEUR

De cursisten van de opleiding START TO ART - afdeling Houthalen Oost - stellen hun werken tentoon in het NAC. Ze pakken uit met beeldhouwwerk, schilderijen, tekeningen en grafisch werk. De expo opent op zaterdag 16 juni om 10u00. Meer dan een bezoek waard.

Klik hier voor de PDF van de uitnodiging.

Gepost: 22 mei 2018

DRUKDRUKDRUK GRAFIEKWEEKEND

drukdrukdruk

De afdeling vrije grafiek van onze Academie neemt deel aan het Nationale Grafiek Weekend.

Op zondag 6 mei kan je terecht in het atelier van leerkracht Katrien Mathijs voor een impressie van het atelier vrije grafiek. Klik hier voor de PDF van de uitnodiging.

Gepost: 28 maart 2018

OPENDEUR ACADEMIE ZONDAG 25 MAART 2018

OPENDEUR

Naar jaarlijkse traditie zet de Academie haar deuren open voor iedereen die wil zien hoe de verschillende ateliers werken. Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, schilderkunst, vrije grafiek, fotokunst, tekenkunst: deze ateliers staan open voor bezoek op zondag 25 maart. Meer dan een bezoek waard.

Klik hier voor de PDF van de uitnodiging.

Gepost: 12 maart 2018

TENTOONSTELLING VOLWASSENEN TESSENDERLO

tessenderlo

De cursisten van de basisopleiding van Tessenderlo stellen hun werk tentoon in Cultuurhuis Het Loo, Vismarkt 1. De opeing vindt plaats op zondag 18 maart om 14 uur. Klik hier voor de PDF van de uitnodiging.

Gepost: 24 februari 2018

ONZE ACADEMIE OP TV LIMBURG

TV Limburg

TV limburg had aandacht voor onze Academie en maakte een reportage. De Academie voor Beeldende Kunsten in Heusden-Zolder is met 2800 studenten de grootste regionale academie van Vlaanderen. Of je nu graag met een beitel of een kettingzaag werkt, een liefhebber bent van analoge of digitale fotografie, of toch liever een penseel of potlood in de vingers hebt, hier vindt iedereen zijn gading. Bekijk het filmje via deze link

Gepost: 15 januari 2017

Agenda

Een overzicht van alle activiteiten en lesaanpassingen vind je via de link

"Activiteitenkalender"